Het verhaal gaat dat tot ver terug in de Romeinse tijd al volop wijn werd gedronken. Wanneer deze alcoholische versnapering is ontstaan, kunnen we niet met zekerheid zeggen omdat veel informatie verloren is gegaan. Wel is gebleken dat de eerste wijnstokken rond 7000 voor Christus zijn ontdekt. Dat zou zijn in de stad Kaukasus. Het was een herder met de naam Ararat die de eerste wilde druif plukte op een berg. Na de ontdekking dat de sappen gingen gisten werd er een eerste wijngaard geplant. Dit is in het kort hoe wijn is ontstaan.

Men is altijd op zoek naar de lekkerste en beste wijnen. Dure wijn hoeft niet perse de lekkerste te zijn. Smaken verschillen nietwaar! De Hema heeft bijvoorbeeld heerlijke wijnen in het assortiment die tevens bekroond zijn zoals de G7 Chardonnay welke fris en fruitig is en daardoor een toegankelijke wijn.

Met een goede dessertwijn sluit je het diner perfect af. Deze zoetige wijn past namelijk heel goed bij een nagerecht. Deze hebben we geprobeerd bij Wijny evenals een Wijncocktail.

www.wijny.nl