Biologische wijn

Het verschil tussen biologische wijn en gewone wijn zit hem met name in de wijngaard. Er mogen hierbij geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt. Bij het verbouwen van de druiven van gewone wijn mogen kunstmest en pesticiden gebruikt worden. Dit zijn chemische stoffen die gebruikt worden om bijvoorbeeld onkruid dat in de weg zit te bestrijden.

Ook mogen bijvoorbeeld gist, suiker en sulfiet (een soort conserveermiddel) onbeperkt worden toegevoegd. Bij biologische landbouw wordt er meer rekening gehouden met de natuur – er wordt van alles gedaan om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren en de waterkwaliteit te behouden.

Het is overigens niet bewezen dat biologische wijn gezonder is dan ‘gewone’ wijn. Omdat er geen chemische bestrijdingsmiddelen of andere toevoegingen worden gebruikt, is het wel zo dat biologische wijn op een gezondere manier wordt gemaakt. En dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk!

Een van de specialisten van biologische wijnen is Viavina.nl waar je tevens een mooie inspiratie box kunt bestellen. Een aanrader!